Klinika regenerační fyziologické regulace medicíny

Konzultace:
+7 (978) 769-01-38, +7 (978) 844-53-51, +7 (978) 722-88-54, +380 (6562) 9-39-60

Skype: biocentr biocentr
Email: [email protected]

  • Čištění, restaurování,
    omlazení těla
  • Léčba závažných chronických onemocnění (včetně autoimunitních, alergických)
  • Endokrinologie. Gerontologie
  • Rehabilitace pacientů s rakovinou
  • Snížení hmotnosti. Půst
  • Alergologie
  • Imunologie
  • Gastroenterologie
  • Dermatologie
  • Kardiologie
  • Parazitologie
  • Pediatrie

Komplexní léčebná a rehabilitační nemocnice (včetně pacientů s rakovinou)

Adresa kliniky: Ruská federace, Krymská republika, Feodosia, ul. Admirál Boulevard 7-A

Aplikace vnitřní hlinky

Jak připravit hlínu pro vnitřní použití

Pro aplikaci uvnitř je vhodné použít čisté, mastné, hladké jíly bez příměsí písku a cizích inkluzí. Lepší použití hlíny, v jednom celku. Rozbít briketu, rozbít na malé kousky, které, podle pořadí, pomocí láhve nebo malty, rozdrtit do prášku - co nejmenší. Čím slabší je rozdrcená hlinka, tím přístupnější bude pro paprsky slunce, bude absorbovat více paprsků a obohacena radioaktivním nábojem. Pak prosejte prášek přes síto, abyste se zbavili zbytečných nečistot, zlikvidujte malé předměty. Hotový prášek vystavte slunci. Hlína je připravena k použití.

Jak vzít hlínu

Hliněný prášek se rozpustí v požadovaném množství vody. Pak vypijte všechno celé - a vodu a hlinku - v dechu, ale ne v jednom doušku. Pokud se na dně skla, není mnoho hliněného prášku zbývá, můžete přidat více vody a pít. Mějte na paměti, že byste nikdy neměli používat kovové lžíce. Hliněný prášek, zředěný ve studené vodě, musíte vzít pouze před jídlem.

Pokud pacient upřednostňuje užívat prášek spolu s dalším nápojem, doporučuje se to provést infuzí máty nebo jiných léčivých bylin, ale bez cukru. Můžete přidat malé množství medu. Nikdy nepijte jílu s mlékem nebo kávou, zejména horkými nebo alkoholickými nápoji. Nejlepší je pít hlínu se studenou vodou, můžete s domácí hroznovou šťávou, můžete přidat několik kapek citronové šťávy do jílové vody. Ti, kteří dávají přednost tomu, aby prášek v suché formě, pitné vody, může být doporučeno, aby dal malý kus hlíny do úst, nechat ho rozpustit v ústech, a pak polknout s malým množstvím vody. Přitom posilujete zuby a zlepšujete zažívání.

Použití hlinky uvnitř má příznivý účinek z hlediska evakuace strusek. Pokud si všimnete, že požití hlíny na začátku léčby způsobuje zácpu, pak je to jistá indikace, že máte vážné onemocnění gastrointestinálního traktu. V tomto případě, během dne, trochu, doušek, pít velké množství spíše lehké jílové vody.

Jaké množství jílu se má vzít

V závislosti na potřebách těla je nutné regulovat množství jílu. Harm nepřináší jílu, ale v některých případech může způsobit nepříjemné reakce. Se slabým žaludkem začněte pitnou vodu s přídavkem malých množství jílu, tj. Ihned nepoužívejte silná řešení. Později, poté, co si zvyknete na tělo, můžete si vzít půl lžičky, a pak si polovinu, přičemž až dvě lžíce najednou, nebo v malých porcích během dne. Děti potřebují jednu čajovou lžičku. Kojenci mohou dostat 1 - 2 lžičky bez strachu. Nikdy nekrmujte děti práškovým nebo pasterizovaným mlékem. Když vyrostou, můžete jim dát vodu s hlínou, přidávat med, pokud je to žádoucí.

Normální dávka pro dospělého je 2 čajové lžičky jílového prášku denně. Pokud budete mít větší množství, bude to příliš mnoho ve stravě. Naopak lidé, kteří potřebují dobrou výživu a obnovu svého zdraví, mohou mít až čtyři čajové lžičky denně; dvě ráno a večer před spaním. Nejlepší je vzít hlínu ráno - ihned po probuzení a vždy těsně před jídlem. V dopoledních hodinách není moc stojí za to, zejména po výrobě hlíny.

Pokud máte bolesti žaludku a příjmu jílu také způsobuje (to znamená, že dává příliš silnou reakci), pak jílu by měla být nahrazena na nějakou dobu s citronovou šťávou zředěné vodou. Pokud je použití jílu doprovázeno bolestí, pak musí být magnetizováno - pak je přenášeno mnohem snadněji a stává se dvakrát účinnějším.

Léčba požitím jílu může někdy trvat několik měsíců nebo dokonce rok. Je však stále vhodné, aby pravidelně brát přestávky tak, aby si zvykli na žaludek. Například, vezměte jílu na 21 dní, a pak si přestávku na devět dní. Každý pacient by měl samozřejmě měřit dobu trvání léčby svým stavem a potřebami.

Když vezmete hlínu dovnitř, dejte si pozor na užívání jiných léků a dávkování injekcí: nemá smysl brát jílu, aby se zbavila jedů, a zároveň se nechte léčit novými zdravotními jedy!

Jak často je to možné, hlína by měla být vystavena vzduchu, a zejména slunci: nechte sluneční záření hromadit!

Roztok jílu skladujte na suchém místě ve skleněné nebo hliněné nádobě.

Účinnost působení jílu při podávání

Hlína je radioaktivní, protože je naplněna solárním magnetismem. Skládá se z tolika minerálů, které naše tělo potřebuje, a kromě toho má úžasnou schopnost eliminovat naše nemoci. Průchodem celým gastrointestinálním traktem - od úst přes žaludek až po střevo - jí dává celý organismus sílu a život. Radioaktivní částice jílu stimulují sliznici žaludku a střev a aktivují tak jejich zažívací funkci. Hlína obnovuje všechny oslabené buňky, dodává tělu mikroprvky a minerály (vápník, železo, hořčík, draslík, oxid křemičitý, atd.) V nejvíce stravitelné formě. Hlína dává přesně ty minerální soli, které nám chybí, dodává jim v dávkách, které jsou pro naše tělo nejvhodnější. Kromě toho pohlcuje všechny toxiny, jedy, hnilobné plyny, přebytečnou kyselinu a odstraňuje je z těla.

Jak již bylo zmíněno, jíl poskytuje tělu minerály. To je vědecky prokázáno: analýza lidských výkalů, kteří se jí, odhalila nepřítomnost minerálních látek v jílu. To jasně ukazuje, že tyto látky byly v těle absorbovány. Tato okolnost je důležitá, protože minerální látky jsou životně důležité. Tělo využívá při tvorbě nových tkání, kostí, zubů a krve, proto ho děti potřebují během růstu, a proto je nelze zbavit možnosti pít hliněné vody.

Tato anemická, lymfatická onemocnění, trpící nedostatkem minerálních látek, lidé, zdravotní sestry, mokrá sestra, musí tuto vodu neustále pít.

Dna, ateroskleróza, diabetes, nemoci kůže, krve, jater, žlučníku, ledvin a mnoha dalších by měly být léčeny požitím jílu. U anemických lidí dochází k demineralizaci buněk, takže nemají žádnou sílu.

Po osmi dnech léčby jíly lze konstatovat, že počet červených krvinek (erytrocytů) u těchto pacientů se zvyšuje a jejich tvorba se zlepšuje. To může být zkontrolováno krevním testem před a po užití jílu.

Červené krvinky v jílu nacházejí novou energii, která jim pomáhá posilovat a obnovovat a pak se podílet na restrukturalizaci tkání. V důsledku léčby se zlepšuje funkce ledvin, jater a žlučníku a postupně dochází k jejich regeneraci.

Jelikož hlína stimuluje sliznici trávicího ústrojí a reguluje funkci střev, její použití poskytuje vynikající účinek při onemocněních trávicího traktu. Všechna onemocnění žaludku a střev mohou být léčena pomocí hlíny uvnitř.

Všichni lidé jsou více či méně nemocní, jejich těla jsou stržená. To platí pro všechny: a pro vesničany, a zejména pro měšťany. Vezmeme-li tedy hliněný prášek dovnitř, je to nezbytné pro všechny. Čistí tělo, chrání nás před nemocemi a dává nám zdroj nové energie. V každém případě můžete získat důkazy o jeho dezinfekci, rozpouštění a čištění: po prvních lžičkách se moč stane zakalenějším a stolice bude ztmavnout. To znamená, že hlína ve vás udělala dobrou práci a vylučuje toxiny, které se nahromadily v těle. Pokud budete pokračovat v hlíně, pak se postupně všechno vrátí do normálu: moč se změní na jantarovou barvu a výkaly tmavě žluté, přirozené. Nebude cítit, protože jíl bude mít jedovaté plyny.

Někdy se na začátku léčby může zdát, že se choroba zhoršila a vy jste se začali cítit horší, ale není tomu tak. Hlína přitahuje toxiny, odstraňuje je z těla a podporuje hojení. Clay léčba je prospěšná pro ženy během těhotenství a kojení.

Chcete-li zajistit sterilizaci jakéhokoliv nápoje, přidejte do něj trochu jílu. V případě epidemie by měla být jako baktericidní látka použita hlína.

Obecně platí, že onemocnění by mělo být považováno za nedostatek radioaktivních látek v těle, zatímco jíl dává tělu přesně to, co potřebuje. Hlína použitá uvnitř je čistá a přirozená a nečistoty nejsou v jílu, ale v těle pacienta.

V kasárnách, věznicích a dalších institucích, kde infekce rychle pronikají a rychle se šíří, stejně jako na lodích, by měl být v pohotovosti vždy hliněný prášek. Tento lék nepřinese žádnou škodu, pokud si ho neužíváte zbytečně a ve velkém množství, které následuje.

Nemělo by se zapomínat, že význam léčby jílu překračuje samotnou fyzickou koncepci, protože jíly mají silný vliv i na duši a ducha člověka - čistí ji morálně i duchovně.

Pokud jste věřící, pokud důvěřujete duchovní síle, pak před pitím svého „nádherného prášku“ zvedněte sklenici s vodou a jílem, stejně jako kněz zvedne pohár, a pošlete dobrý nápad všemohoucímu Stvořiteli. Opakujte si, že hlína je Boží stvoření, že v ní je obsažena moc Stvořitele. Myslete si, že tento úrodný prášek proniká do vašeho těla a šíří se skrze něj božskou silou, která je v něm obsažena. Hlína vás bude moci navždy osvobodit od veškeré fyzické, morální a duchovní špíny.

Pít hubnutí antuka recenze

Dobrý den, milí čtenáři. Článek pojednává o hubnutí jílu. Řekneme vám, jaké druhy jílu jsou a jak je používat ve formě zábalů pro hubnutí těla, břicha, stehen. Řekneme vám, jak si vzít hlínu dovnitř, dát recepty s hubnutí hlíny a dát zpětnou vazbu pro dívky, které ztratily váhu pomocí hlíny.

  • Modrá hlína pro hubnutí
  • Černý jíl pro hubnutí
  • Bílá hlína pro hubnutí
  • Zelená hlína pro hubnutí
  • Žlutá jíl pro hubnutí
  • Červené hlíny hubnutí
  • Jak vzít hlínu
  • Čištění jílů
  • Hlína - kontraindikace
  • Hubnutí jílu - recenze

Kosmetická jíl je účinné přírodní léčivé činidlo, které vzniklo v útrobách země před milióny let pod vlivem komplexu geologických a biologických procesů.

Unikátní vlastnosti jílu již dlouho přitahují pozornost kosmetologů, odborníků na výživu a odborníků v tradiční medicíně, kteří se snaží být zdraví a krásně. Existuje několik typů jílu, které se úspěšně používají pro hubnutí:

Modrá hlína je jedním z nejoblíbenějších typů kosmetických jílů. Tato hlinka má speciální složení, včetně všech nezbytných pro naše tělo: draslík, hořčík, železo, oxid hlinitý a mnoho dalších. Je také bohatý na vzácné prvky: oxid křemičitý, kobalt, jednoduchý křemík atd.

Křemík dodává pleti a vlasům pružnost a navrací jejich strukturu zevnitř. Hliník má pletací efekt, čímž vyhlazuje vrásky, obnovuje hladkost a zlepšuje kontury těla a obličeje. Železo se podílí na metabolických procesech, vyživuje tkáně kyslíkem, urychluje regeneraci poškozených oblastí.

Modrá hlína pro hubnutí může být užívána orálně a používána pro balení.

Vezměte 1 lžičku. Hlína se skluzavkou a rozpouští se ve sklenici vody, zamíchejte. Pro lepší rozpuštění nechte modrý jíl stát po dobu 5-10 minut. Potom znovu promíchejte a pomalu pijte v malých doušcích (ne v jednom doušku).

Kurz požití jílu - 21 dní. Je lepší vzít si hlínu ráno, 30 minut před jídlem, a pokud si ji vezmete večer, pak hodinu po jídle.

Existuje další schéma užívání po dobu 4 týdnů:

  • 1 týden - půl lžičky ve sklenici teplé vody;
  • 2 týdny - 1 lžička ve sklenici vody;
  • 3 a 4 týdny - 1 polévková lžíce. modré hlíny ve sklenici vody.

Takový systém lze použít, pokud již máte zkušenosti s používáním hlíny uvnitř.

Účinek tohoto receptu je založen na principu „sauny“, který je zajištěn dráždivým účinkem hořčice na kůži. K použití budete potřebovat:

Hliněný prášek smíchejte s hořčicí, přidejte vodu. Neustále zamíchejte, abyste zabránili hrudkování. Směs by měla být důkladně promíchána tak, aby byla hořčice rovnoměrně rozložena, jinak můžete spálit kůži.

Naneste směs na boky, hýždě, břicho a pas. Směs používejte pouze na uvedených problémových místech. Omotejte ošetřené plochy lepící fólií.

Pro zvýšení efektu „sauny“ můžete nosit termoprádlo nahoře. Namočte směs na kůži, stejně jako můžete ("péct"!), Ale ne více než 40 minut. Směs omyjte teplou vodou a mýdlem, naneste hydratační nebo výživný krém.

Pro dosažení výrazného výsledku je nutné provádět hliněné zábaly s hořčicí 8-15krát denně nebo o dva dny později.

Modrá Clay hubnutí zábal - Video

Černá hlína obsahuje ve svém složení řadu důležitých pro tělo stopových prvků a minerálů: dusík, hořčík, draslík, vápník, křemen a další. Společně mají příznivý vliv na tělo:

  • ovál tváře a tvaru těla jsou utaženy a získávají jasnější kontury;
  • celulitida, strie a tukové tuky zmizí;
  • zrychluje se lymfa a průtok krve;
  • organismus je zbaven strusek a toxinů;
  • urychluje metabolismus a rozklad tuku;
  • opuch zmizí.

Černý jíl dokonale vyživuje, hydratuje pokožku, trvale odstraňuje mastný lesk, napíná póry, zabraňuje tvorbě a prohlubování vrásek. Ale nejdůležitější pro nás je, že černá hlína je skutečný spalovač tuku. Pod vlivem jílových postupů dochází k postupnému, ale trvalému a bezpečnému hubnutí.

Účinnost ztráty hmotnosti po průběhu tohoto balení, stejně jako v případě modrého jílu, je vysvětlena efektem „sauny“. Kromě hubnutí, počítat s výrazným snížením celulitidy, strie a ochablost kůže. Pro jeden obal potřebujete:

  • 3 tabulka. lžíce černé hlíny;
  • 1 lžička červená paprika;
  • 1 lžička med;
  • 3-5 kapek citrusového esenciálního oleje.

Nádobu vložte do složek, přidejte teplou vodu a promíchejte, aby se složky rovnoměrně rozložily. Voda potřebuje tolik k získání silné kaše.

Vyberte si teplou mletou červenou papriku, neberte sladký mletý pepř, jinak nebudete mít požadovaný efekt. Zlato, vyberte přírodní kapalinu, ztuhnou nebo roztaví ve vodní lázni nebude fungovat.

Aplikujte směs pouze na problémové oblasti, například na žaludek. Ošetřené plochy obalte fólií nahoře a nechte stát 30 minut. Pokud hodně "péct" - omýt dříve. S každým opakováním zábalu postupně zvyšujte dobu zákroku, ale nepřekračujte stejnou dobu 30 minut.

Kurz zábalu - 8-15 procedur. Je lepší dělat zábaly s pepřem a černou hlínou na hubnutí každý druhý den. V případě potřeby lze kurz opakovat v čase.

Bílý jíl, nebo jinak - kaolin, je vynikající pro čištění těla toxinů a strusek, protože je široce známý pro své adsorpční vlastnosti.

Obsahuje bohatý komplex makro a mikroelementů, užitečné minerální nečistoty a biologicky aktivní látky, které jsou pro tělo velmi důležité: draslík, fosfor, hliník, vápník, kobalt, hořčík a další.

Kosmetička ocení bílou hlínu pro její snadné použití a široké možnosti:

  • kůže je očištěna, vybledlá, vrací pružnost a tón;
  • skvrny věku, zarudnutí, loupání mizí;
  • hlína zabraňuje stárnutí, snižuje vrásky;
  • aktivuje krevní oběh a metabolické procesy;
  • rány a škrábance se hojí, zánět a podráždění zmizí;
  • adsorbuje produkty rozpadu a odstraňuje je přes potní žlázy kůže.

Hlavním způsobem použití bílé hlíny pro hubnutí je balení, ale bílá hlína s vysokým stupněm čištění se přijímá ústně: pít k čištění těla.

Bílý hliněný obal se používá pro hubnutí, ale účinně odstraňuje celulitidu, strie, hojí tělo jako celek a zlepšuje kvalitu pleti. Jedná se o velmi užitečný a účinný postup, který lze provést doma.

Řasy pro balení musí být připraveny předem - správné množství rozdrcených řas naplňte teplou vodou v poměru 1: 4 a nechte bobtnat po dobu 20 minut. Nepoužívejte vodu, jejíž teplota je vyšší než 60 stupňů, aby se nezbavila většiny prospěšných vlastností tohoto přírodního produktu.

Přidá se voda do hlíny, vzpomíná se, že se míchá, až se získá homogenní hustá hmota. Spojte jílovitou hmotu s nabobtnalými řasami a promíchejte. Naneste směs na očištěnou pokožku a zabalte ji lepící fólií.

Namočte směs na kůži po dobu 30 minut v klidu, nejlépe vleže. Nezapomeňte se pokrýt dekou - to vás udrží v teple a pomůže vám lépe se zahřát, když je zabalen. Pak odstraníme film a omyjeme kůži teplou vodou, aplikujeme hydratační krém.

Opakujte horký zábal s řasami a bílou hlínou pro hubnutí každý druhý den. Celý kurz je 8-12 procedur.

Zelený jíl je dobrý přírodní biostimulant. Užitečnost a účinnost jeho účinků na pokožku spočívá ve složkách obsažených v jejím složení.

Obsahuje minerální soli, biologicky aktivní látky, stopové prvky: měď, selen, fosfor, draslík, vápník, zinek a mnoho dalších. To vše dohromady vytváří pro pokožku jedinečný „koktejl“ léčebných a kosmetických účinků:

  • začíná a stimuluje procesy regenerace a čištění v těle;
  • zpevňuje a vrací pokožce vitalitu;
  • účinně bojuje s obezitou urychlením metabolismu;
  • bojuje proti celulitidě a striím, obnovuje pojivovou tkáň;
  • odstraňuje opuch;
  • omlazuje a naplňuje vitální buňky těla.

Zelený jíl pro hubnutí se používá v různých receptech. Nabízím vám jednu z nich - tření.

Anticelulitidní masáž a tření zaručují odstranění dalších centimetrů z kterékoli části těla. Intenzivní hnětení a mletí tkáně stimuluje nervová zakončení, „rozptyluje krev“ a metabolické procesy. Tyto metody vracejí nejen štíhlost, ale také hladkou kůži na břiše a stehnech bez pomerančové kůry.

Složení pro broušení:

  • 60 gr. zelený hliněný prášek;
  • 1 tabulka. lžíce mořské soli, kávy nebo medu.

K přípravě směsi pro tření přidejte tenký proud teplé vody do prášku zelené hlíny a zamíchejte do stavu kapalné suspenze.

Ve výsledné hmotě přidejte druhou složku ze seznamu, jehož hlavní úlohou v tomto receptu je praní. Může to být vaše volba:

  • středně velká mořská sůl, aby nedošlo k hrubému poškrábání.
  • "Kandovaný" med, protože jeho pevné částice jsou nezbytné.
  • přírodní mletá káva střední mletí.

Použijte směs k rozetření problematických zón: důkladně masírujte v každé oblasti a pracujte opatrně, dokud není kůže zarudlá.

Po této masáži můžete ošetřené oblasti zabalit fólií a nechat je ohřát se na 20 minut. Poté umyjte celou směs teplou vodou a mýdlem, naneste hydratační krém.

Kurz se skládá z 10 procedur, opakovaných každý druhý den.

Žlutá jíl pro hubnutí je skutečný nález pro majitele mastné problémové pleti. Skládá se z: kobaltu, křemíku, fosforu, vápníku, draslíku, chromu, lithia, železa, pyritu - to je malá část kompletního seznamu.

Minerály, které tvoří žlutý jíl, jsou obsaženy v nejvhodnější formě pro asimilaci tělem.

Použití žluté hlíny umožní:

  • zbavit se nadváhy bez poškození zdraví;
  • zapomenout na celulitidu a opuch;
  • užívat si zmizení akné;
  • normalizovat a stabilizovat mazové žlázy;
  • zastavit změny kůže související s věkem;
  • zlepšit metabolismus a imunitu.

Po zákrocích se žlutým jílem zůstává kůže na dotek po dlouhou dobu matná a sametová. Přebytečnou váhu pomocí jílu nebudeme čelit problému ochabující kůže - naopak, bude mnohem pružnější a pružnější.

Vezměte 3 lžíce žluté hlíny a přikryjte studenou vodou tak, aby směs vypadala jako hustá kaše. Pak přidejte lžíci smetany a medu. V této směsi přidejte 3 - 4 kapky esenciálního oleje pomeranče.

Naneste směs na problémovou oblast a zavřete ji lepící fólií. Když aplikujete směs na kůži, bude hořet, jako by na stehnech na filmu, a hořící uhlíky - nebojte se, nebudou žádné popáleniny.

Je třeba dělat obaly každý den, lépe večer. Před zákrokem se doporučuje nejíst nebo nepít 1-2 hodiny. Kurz je 10 dnů.

Pokud chcete získat nejlepší efekt, pak před postupem, nejprve masáž problémové oblasti s křovinami ve sprše, a když tělo schne, můžete již udělat zábal.

Hliněný cihlový odstín se v přírodě vyskytuje nejčastěji - používá se pro stavbu a keramiku. Ale pro kosmetické účely používají pouze speciální: dobře čištěný a těžený ze starodávných ložisek než pro stavbu a hrnčířský kruh.

Červená hlína se vyznačuje univerzálností - je vhodná pro všechny typy pleti. Jeho působení je jemné - nezaschne ani velmi citlivou tenkou pokožku.

Od ostatních druhů jílu se odlišuje zvláštností svého složení: obsahuje více oxidů mědi a železa. Obsahuje také mnoho dalších biologicky aktivních látek, minerálů a stopových prvků: hliník, chrom, selen, draslík, vápník, kobalt atd.

Červená hlína se objeví v mnoha receptech na hubnutí, nabízím vám jeden z nich, protože dává stabilní výsledek a je vhodný pro jakýkoliv typ pleti.

Jedná se o oteplovací obal, ve kterém kombinujeme kaolin s červenou hlínou. Tyto dvě složky mohou být nahrazeny růžovou hubnoucí hlínou.

Pro balení potřebujete:

  • 30 g. červená hlína a 30 g. kaolin nebo 60 g. růžová hlína;
  • 1 lžička čerstvě vymačkané citrónové šťávy;
  • 1 lžička glycerinu.

Smíchejte všechny ingredience, přidejte vodu, abyste získali hustý jílový kaše. Směs naneste na kůži a místo aplikace fólie na masku zabalte. Držte 30-40 minut.

Směs omyjte teplou vodou. Po zákroku naneste hydratační krém. Průběh 7-10 procedur jednou za tři dny bude produktivní.

Pro některý z výše uvedených postupů s jílem jsou důležité následující body:

  1. K přípravě hliněné směsi nepoužívejte kovové předměty - nedovolte, aby pokračovaly chemické reakce jílových složek na kov;
  2. Použití pro směsi destilované, čištěné nebo minerální vody bez plynu. Nepoužívejte sycené, vařené, chlorované vody.

Zde jsou některé další tipy, pokud se rozhodnete vzít hlínu uvnitř.

Jíl pro orální podání je vybrán zvláštním způsobem - vezměte jen ten, který se po smíchání ve vodě pomalu vysráží. Dalším kritériem výběru je hlinka, která je na dotek mastná, plastová a vhodná pro modelování.

Uvnitř hlíny si pečlivě před jídlem smíchejte s vodou nebo bylinnou infuzí. Nepřidávejte cukr do hlíny - je škodlivý. Místo cukru, je lepší přidat malé množství medu. Nepoužívejte jílu s mlékem, kávou a lihovinami.

Rozpustit jílový prášek v požadovaném množství vody a vypít všechno úplně - jak vodu, tak jílu - v malých doušcích, ne v jednom doušku. Pokud na dně sklenice zůstane trochu hlinitého prášku, přidejte trochu vody a dokončete.

Pokud se na začátku příjmu hlíny bude zácpa - to je normální, ale zároveň - to je indikátor silné strusky střeva. Chcete-li se zbavit zácpy, pít hodně vody spolu s hlínou po celý den.

Když vezmete hlínu uvnitř, musíte si udělat přestávky. Například držte kurz po dobu 21 dnů a pak si vezměte přestávku po dobu 9 dnů. Pokud nepijete hlínu poprvé, lze počet dní zvýšit na 30.

Co dělá hlína vám pomůže zhubnout? Vše je jednoduché - hlína dokonale čistí střeva: absorbuje toxiny, strusky a zbytky hnijících potravin - působí jako silný adsorbent. Hlína navíc dodává tělu minerály a stopové prvky - každá hlína má svůj vlastní unikátní soubor prvků, které vstupují do krevního oběhu a ovlivňují buněčný metabolismus mimo trávicí trakt.

Čištění jílu může být prováděno podle dvou schémat.

Rozpusťte půlku lžičky hlinitého prášku ve sklenici teplé vařené vody. Užívejte tuto směs ráno a večer nalačno na týden.

Po týdnu, zvýšit dávku jílu prášku na 1 lžičku, v dalším týdnu, zvýšit dávku na 1 polévková lžíce. lžíce. Ve čtvrtém týdnu si vezměte nerozředěné hliněné kuličky. Takové kuličky musí polykat 10-15 kusů na recepci.

Chcete-li vytvořit kuličky, vezměte si kus hlíny a použijte podélné a kruhové pohyby indexu a palce, aby byl tvar koule asi 5 × 7 mm.

Kuličky mohou být nahrazeny suspenzí (roztok jílovitého prášku) připravenou ze 2 lžíce hlíny a sklenicí vody.

Celý proces čištění podle tohoto schématu bude trvat 4 týdny.

Vezměte 2-3 lžíce hlinitého prášku a rozpusťte je ve sklenici teplé vařené vody.

Za týden snižte množství jílu o polovinu (1-1,5 lžíce nebo 5-7 kuliček na šálek vody 2x denně). Užívejte ráno nalačno a večer 2 hodiny po večeři.

Po večerním užívání jílu nic nejezte, protože jídlo zpomalí proces čištění. Ve třetím týdnu vezměte lehkou suspenzi jílu: 1 lžičku na sklenici vody. Tato hlinka je potřebná k obnovení rovnováhy soli a minerálů v těle.

Můžete snížit dobu na jeden týden, přičemž uvedené dávky jílu po dobu 3 dnů. Po absolvování kurzu na další týden vypijte slanou jílovitou vodu: 0,5 lžičky jílu na sklenici vody, dvakrát denně, ráno - na lačný žaludek.

Při čištění jílu snižte množství konzumovaných potravin a zvyšte podíl čerstvých přírodních produktů ve vaší stravě.

Nepoužívejte zábaly, třecí a masážní hlíny, když máte:

  • alergické na složky směsi;
  • zánětlivé procesy pánevních orgánů;
  • těhotenství a kojení;
  • křečové žíly;
  • zhoršení chronických onemocnění;
  • srdeční poruchy;
  • onkologické problémy;
  • astma.

Zde je několik recenzí našich pravidelných čtenářů:

Pokud jde o to, aby se jí hlína dostala dovnitř, tak nějak riskuji, že ji vezmu, ale všechny obaly tam mi pomohly zbavit se dalších centimetrů v pase. Nejčastěji jsem používal bílou hlínu a různé éterické oleje, například pomeranč. A po nich byla kůže prostě nádherná. Chtěl bych zkusit černou hlínu, ale v našem městě není na prodej. Obecně platí, že jílu a jen nátěr je užitečný, a to i bez přísad, zlepšuje stav kůže.

Margarita, 38 let

Je již dlouho známo, že jílu se užívá orálně - odstraňuje toxiny, strusky, čistí tělo. Jedna žena mi řekla, že pije hlínu a hodně jí pomáhá, ale bohužel ji moc dobře neznám a o tom efektu moc nemůžu říct. Co se týče použití jílu na hubnutí, nemohu s jistotou říci, ale je možné, že hlinka funguje - není to nic, co se používá ve všech kosmetických salonech. To by mělo být prováděno opatrně, aby nedošlo ke komplikacím.

Svetlana, 31 let

Prošel pouze jeden kurz za měsíc - vypil se modrý hlíny lžičku ve sklenici vody denně. Alergie uplynuly, bolesti hlavy zmizely ráno (mám krční chondrosis), moje pleť je osvěžená. Snadno se vzdát kouření (bez touhy). Četl jsem o hlíně v knize s lidovými recepty. Nejdřív nevěřila, ale pak se rozhodla. A já vám řeknu jednu věc - hlína není horší než tablety, které jsme praskli v hrstkách, a to je vše přirozené. Snažte se, nebojte se, všechny zdraví!

Integrovaný přístup k hubnutí

Výše uvedené tipy pomohou zbavit se nadváhy. Proces ztráty hmotnosti bude rychlejší, pokud budete počítat kalorií a pečlivě sledovat svou stravu.

Využijte spoustu čerstvého ovoce a zeleniny, přírodní bílkoviny ve formě tvarohu, vajec, masa a ryb. Nezapomeňte na ovesné vločky, pohanky a další obiloviny bohaté na vlákninu, a také zcela vzdát cukru a bílého chleba. Jezte častěji, ale v menších porcích.

Snažte se pohybovat více, spát zdravě, sportovat. Vyhněte se typickým omylům všech hubnutí - nechodte na hladovku nebo přísné diety.

Použijte hubnutí jílu k dosažení požadovaných výsledků! Nezapomeňte sdílet čtení se svými přáteli kliknutím na tlačítka sociálních sítí.

Hubnutí jílu je jedním z prvních produktů, které ženy začaly používat v domácí kosmetice, aby zůstaly atraktivní a zdravé. Dnes na stránkách "Krásné a úspěšné" budeme hovořit o tom, které hubnutí jílu je nejvhodnější.

Jakýkoliv druh jílu lze použít v domácí kosmetologii. Všechny jsou užitečné.

Nejúčinnějšími pomocníky v boji proti nadměrným objemům jsou však černé, bílé a modré hlíny, o nichž se o tom, že se o ženských stránkách sympaty.net již mluví. Složení těchto druhů obsahuje minerální soli, vitamíny, mikro- a makronutrienty, které bojují s pomerančovou kůrou, pomáhají odstraňovat přebytečnou tekutinu z kůže a snižují hmotnost.

Mezi různými typy vybrat nejlepší hlíny pro hubnutí není vždy snadné. V boji proti nadměrné hmotnosti, kosmetologové radí vzít ten, který má více syté barvy. Proto je nejvhodnější černou jíl pro hubnutí.

  • Černá hlína je bohatá na obsah křemene, bude ideálním pomocníkem při hubnutí. Bude nejen saturovat pokožku užitečnými mikroelementy, minerály, ale také sloužit jako druh "modulátoru" na obrázku. Vyschne na kůži, bude to "vyřezávat" váš tvar.
  • Také černý jíl dobře spaluje tuk.

Pro procedury můžete použít všechny stejné recepty jako pro zábaly s modrou hlínou.

Ale dnes budeme sdílet další velmi dobrý osvědčený recept. Černou hlínu bereme jako základ pro hubnutí.

Předběžná příprava těla pro standardní postup: teplou sprchu, očistěte kůži křovinami a proveďte lehkou masáž ručníkem do zarudnutí. Dále aplikujeme černou hliněnou masku pro hubnutí na problémových plochách a zabalíme je lepící fólií.

Pro vytvoření hliněné masky pro balení potřebujeme:

  • Černá hlína - 4 díly.
  • Hořčice - 1 díl.
  • Cukr - 1 díl.
  • Med - 1 díl.
  • Teplá voda.
  1. Ve skleněné míse nalijeme jílu. Sympaty.net doporučuje počítat správné množství podle následujícího principu: 1 lžička na 1 problémovou oblast. Například musíte udělat zábal pro boky a hýždě. Stačí nalít 3 lžíce hlíny. Pokud plánujete použít masku na břicho, přidejte další 1 díl.
  2. Do hlíny se přidá voda. Kolik potřebuje? Vzhledem k tomu, že hmota na těle by měla být zcela suchá a maska ​​může způsobit pocit pálení, doporučujeme, aby byla hmota poprvé tekutější. V následujících časech budete mít méně vody.
  3. Ve výsledné jílové hmotě přidejte med, hořčici a cukr.
  4. Naše tělo potřeme připravenou maskou, otočíme se lepícím filmem. Nemusíte se pokrýt úplně hlínou a pak se obalit filmem. Zabalte se do boků. Přechod od kolen nahoru. Udělali jsme všechno s jednou nohou, pokračujeme k druhému. Děláme všechno pomalu, postupně. Také pohybujeme filmem zdola nahoru - podél toku lymfy.
  5. Top nutně zahřívání. Můžete nosit župan nebo vlněné kalhoty (šortky). Balení jílu pro hubnutí doma bude efektivnější, pokud budete dělat cvičení během cvičení.

Pokaždé, když lze recept měnit. Pokud je na to vaše tělo zvyknuto a pocit pálení, který vám hořčice dává, není tak nepříjemný, jak to bylo poprvé, přidejte cukr do hliněné hubicí masky. Bude působit jako katalyzátor - „obtěžovat“ hořčici. Také nezapomeňte, že hmotnost pro postup musí být prováděna pokaždé silnější.

Hliněná maska ​​pro balení, kterou nabízíme níže, má mírný zvedací účinek pro jednorázové použití a po absolvovaném kurzu si všimnete, že od pasu a boků odchází několik centimetrů.

  • Černá hlína - 2-4 díly.
  • Esenciální olej (můžete si vzít olej ze skořice, pomeranče, neroli) - 1 kapka na 1 díl zředěné hlíny.
  • Mletá káva - stejně jako jíl.
  • Teplá voda (minerální plechovka) k ředění jílu.
  1. K jílu zředěnému vodou se přidá káva a éterické oleje. Pokud je kůže náchylná k suchu, můžete přidat rostlinný olej.
  2. Po vyprání váhy naneste krém na pokožku.

Vysoká struska, jakož i zhoršený metabolismus jsou jednou z hlavních příčin nadváhy. Hubnutí hliněné zábaly jsou považovány za velmi účinný způsob, jak očistit tělo a odstranit libry.

Bílá hlína pro hubnutí není méně účinná než černá a modrá. Používá se v maskách na vlasy a zábaly, a také ústně pro hubnutí. Mezi všemi druhy jílu má tento nejsilnější čistící účinek.

Bílá hlína je známá svými jedinečnými "přitažlivými" vlastnostmi: dobře otevírá póry a odlupuje mazové žlázy, táhne nečistoty a přebytečnou vodu - čistí a vyživuje pokožku.

  • Jemně odstraňuje horní vrstvu keratinu kůže a obohacuje ji všemi užitečnými stopovými prvky, které jsou v jejím složení;
  • Také bílá hlína podporuje tvorbu kolagenu, který napíná kůži a činí ji vláčnou.

Ihned si všimneme, že bílá hlína je různých odrůd, proto může mít několik odstínů. Pokud se rozhodnete použít pro zábaly, zkuste si vybrat odrůdy více syté barvy. Ale pro ty, kteří chtějí očistit tělo a chtějí ho vzít dovnitř, vyberte odrůdy lehčí a striktně dodržujte tento režim. Jedná se o kaolin - také tzv. Bílý jíl pro hubnutí, který se užívá orálně.

  1. Zřeďte půl lžičky bílé hlíny ve sklenici teplé vody.
  2. 7 dní si zředěný jíl nalačno ráno. Během této doby se žaludek odstraní.
  3. Teď zasadíme ne polovinu, ale celou lžičku hlíny do sklenice vody, a také si to během týdne. Během této doby jsou zbytky hlenu a nestrávené potraviny odtrženy od střevních stěn.
  4. Další, jsme plemeno ve sklenici vody již lžíce hlíny. Také trvat týden. Hlína začíná vyživovat tělo prospěšnými látkami, vstupuje do krve, čistí ji a obnovuje metabolismus.
  5. Tak postupně připravujeme tělo na koncentrovanější recepci bílé hlíny. Minulý týden už není hlinka ředěna. Vyrábíme z nich malé kuličky o průměru 5 mm. Polkněte, s vodou, 15 kusů najednou. Přijímáme také týden a pauzu na 2-3 měsíce.

S příjmem jílu uvnitř by měla být velmi opatrná! To je to, co varování o bílé hlíny pro hubnutí varovat:

  • Vezměte pouze zředěný jíl. Čisté, zakoupené v lékárně. Operace dostala pro mě pár lidí, kteří chtěli zhubnout s bílou hlínou. Střeva s nimi byla ucpaná! Pomohla jen operace. Střevo bylo zcela ucpané jílovou hmotou. Irina B.
  • Hlína je vynikající absorpční. Byla jsem tak očištěná a ztráta hmotnosti. Samozřejmě, že obohatil stravu o zdravé potraviny, a také se zábaly z hlíny. Pouze integrovaný přístup dává výsledky! Anya.
  • Bílé aktivní uhlí je vyrobeno z bílé hlíny - nejlepší absorpční. Takže si ji můžete vzít na hubnutí. Alina.

Pití na hubnutí může být nejen bílé, ale i modré hlíny. Vyberte si to pečlivě. Nezapomeňte se zeptat na certifikát kvality. Hlína, která se prodává v lékárně, se čistí. Neukládejte a nekupujte jílu podle hmotnosti. Zvláště, pokud máte v plánu vzít to uvnitř pro hubnutí.

Jak víte, často kildy nejsou kvůli nadměrným kaloriím, ale kvůli strusce těla a metabolickým poruchám. Hlína pro hubnutí pomáhá tyto problémy řešit. Má pozitivní vliv na celé tělo, dokonale čistí a vyživuje pokožku, pomáhá snižovat objem.

  • Vyčistěte střeva tím, že vezmete bílý nebo modrý jíl uvnitř.
  • Kompletní balicí kurz modrým nebo černým jílem - 14 procedur za 2-3 dny.
  • Alternativní hliněné zábaly s olejovými zábaly.
  • Proveďte anticelulitidní masáž s vakuovými plechovkami - stránka má zajímavý článek o tom, jak správně používat plechovky.

Jsme si jisti, že budete určitě zhubnout, a budete na něco hrdí!

Clay

Arti řekl: 13/02/2006 02:52

Clay

Unikátní vlastnosti jílu

Od dávných dob jsou léčivé vlastnosti jílu známy lidstvu. Ve IV. Století před naším letopočtem. e. Starověký řecký lékař Hippokrates psal o výhodách bílé hlíny. I při léčbě kožních nemocí byl použit jak zvenčí, tak dovnitř. Jak se ukázalo, bakterie nežijí v tomto cenném produktu, absorbují a odstraňují škodlivé toxiny, znečištění.

Unikátní léčivé vlastnosti jílu jsou také vysvětleny bohatým minerálním složením. Některé druhy obsahují hodně křemíku, zatímco jiné obsahují hliník nebo mangan. Kromě toho, často v počtu součástí zahrnuje zlato, stříbro, měď. Zinek, hořčík, železo a další prvky periodické tabulky. Všechny tyto látky a způsobují protizánětlivé, antiseptické, stimulační, bělící a čistící účinky postupů, které používají hlínu. Není proto divu, že hlína zaujala silnou pozici v žebříčcích kosmetiky.

Nyní na policích našich obchodů najdete různé barvy hlíny: bílá, modrá, růžová, červená: Současně má každý typ specifické vlastnosti, což vysvětluje použití různých jílů pro různé kožní problémy.

Krásky vždy používaly obličejové masky s bílou jílem nebo kaolinem. Vytěží se v ekologicky čistých oblastech Číny a Bulharska. Kaolin absorbuje přebytečný tuk a nečistoty nahromaděné na povrchu, vyživuje pokožku užitečnými minerály, stimuluje výměnu v buňkách a jejich regeneraci - a proto je naprosto nepostradatelný v péči o mastnou pleť náchylnou k tvorbě akné.
Bílá hlína je složkou různých prášků, mastí, past, používaných pro popáleniny a vyrážky v plenkách, včetně dětské kosmetiky. V dekorativní kosmetice je součástí prášku a suchých deodorantů. Tento druh hlíny půjde těm, kteří již mají první vrásky, protože dotahuje, posiluje a tonizuje pokožku, činí ji hladkou a elastickou, odstraňuje edémy. A kromě toho byl kaolin používán jako prostředek k posílení suchých, křehkých a dělených konců.

Modrá hlína ve svém složení obsahuje téměř vše potřebné pro stopové prvky kůže a minerály. Používá se ve formě masek na vlasy, obličej a tělo. Slouží jako vynikající protizánětlivý prostředek, čistí, bělí a dezinfikuje, aktivuje krevní oběh a zvyšuje buněčný metabolismus. Kromě toho, modrá hlína vyhlazuje vrásky, bojuje s strií po těhotenství, má anticelulitidní a antistresový účinek. V lidovém léčitelství účinně bojuje proti plešatosti.

Zelený jíl vděčí za svou jasnou barvu přítomnosti oxidu železitého ve svém složení. Pro kosmetické účely se používá hlavně pro mastnou pleť a pomáhá s lupy. Reguluje mazové žlázy, zpřísňuje póry, zlepšuje krevní oběh, tóny, vyhlazuje vrásky. Zelený jíl navíc přispívá k normalizaci tuku a hydrobalance a má antibakteriální vlastnosti.

Červený jíl obsahuje oxid železitý a měď. A ačkoli to není tak dobrý sorbent, jako zelený jíl, ale také zlepšuje vzhled kůže. Tento typ jílu se doporučuje pro péči o citlivou pokožku náchylnou k šoku. Aktivně snižuje alergické vyrážky.

Složení růžové hlíny jsou bílé a červené v různých proporcích. Díky stopovým prvkům má dezinfekční účinek. Velmi jemná, růžová hlína se také doporučuje pro jemnou péči o pleť. Často jsou součástí šamponů pro normální vlasy.

Šedá hlína má hydratační vlastnosti. Málokdy se používá ve své čisté formě, obvykle je obsažena v hotových maskách pro pomalou a suchou pokožku.

Žlutý jíl je bohatý na draslík a železo. Je schopen saturovat kůži kyslíkem a odstraňovat škodlivé toxiny v různých zánětlivých procesech, včetně akné. Také v maskách pro matnou kůži.

lena řekla: 10/19/2006 14:18

Arti, odpusť mi, kdybych tam nepsala!

Je na fóru někdo z Novosibirsku? Faktem je, že jsem četl o bahně / soli / CLAYS společnosti Rapan na internetu, která se těží na Sibiři a kancelář se nachází v Novosibirsku - v Moskvě není ani reprezentativní kancelář (((Skutečně chci to všechno najít v Moskvě, mohou sibiřané pomoci.) obecně, jaká je to společnost, můžete jí svěřit kůži - kdo ví co, podle recenzí je to jen výborná hlína.

Arti, tuto zprávu můžu smazat na konci dne.

Arti řekl: 10/19/2006 19:26

Pes štěká, karavana jde.

Jsem dospělý, držel jsem muže. Chci si koupit tento rádiem řízený vrtulník!

Sunnyel řekl: 10/19/2006 20:31

Arti řekl: 10/19/2006 20:59

Pes štěká, karavana jde.

Jsem dospělý, držel jsem muže. Chci si koupit tento rádiem řízený vrtulník!

Sunnyel řekl: 10/19/2006 21:23

zde by věděli, kde jinde je to "kde nebude nic, co by bylo možné"

a obecně jsem si zprávu svého jmenovce přečetl podrobněji a uvědomil jsem si, že nemám moc co psát, protože jsem se ani nepokusil zkoušet na jejich hlíně, ale když jsem si to objednal, podařilo se mi požádat o špínu místo hlíny, tak jsem to přinesl ( ve výši 10 kg)

pokud jde o nákup v Moskvě, pak existují telefonní čísla velkoobchodníků - mohou zjistit, kde mohou koupit?

lena řekla: 10/20/2006 09:17

Jo, jsem teď, všiml jsem si, že v Moskvě jsou na místě telefonní čísla, takže ti idiot zavolám a píšu co a jak, jestli má někdo jiný zájem

Sunnyel: Jaká je ta špína? Pomohl z toho, co vlákno?

Sunnyel řekl: 10/20/2006 11:22

margul řekl: 10/20/2006 11:27

Sunnyel řekl: 10/20/2006 11:38

Ne Margul, nezůstal - Udělal jsem 1 kg koupele na koupel se solí a snažil jsem se použít jílu z celulitidy namísto jílu, ale nemohl postavit vůni a hodil ji, pak jsem ležel dalších šest měsíců, po kterých jsem to hodil ven

Tady jsem četl na místě - kromě modré, se objevila i žlutá hlína, takže si myslím, že pokud nyní prodávají menší částky, může to ještě stát za nákup jednoho kg a dalšího a zkusit

lena řekla: 10/20/2006 11:55

Sunnyel řekl: 02/25/2007 09:10

Využití jílu při různých onemocněních

S anginou pectoris Ve sklenici vody je nutné rozpouštět 1 lžičku hlinitého prášku a pravidelně opláchnout hrdlo tímto roztokem. Takto připravenou pitnou vodu můžete vypít na několik doušek každou hodinu. To je také užitečné během dne sát kus hlíny.

Pokud je doprovázena bolest v krku vysoká horečka, studené jílové vody a horké obklady na krku jsou velmi účinné. Už jsem říkal o pleťových vodách, a horké obklady jsou vyrobeny takhle. Ponořte malý froté ručník do vroucí vody, řádně ho vyždímejte a obalte pacientovi hrdlo horkým ručníkem. Ihned po tom, kolem krku, proveďte studený jílový krém. Teplé obklady a studené jílové louhy by se proto měly střídavě měnit každou hodinu, dokud teplota neklesne. Současně s bolestmi v krku můžete v dolní části břicha zavádět studené vody z hlíny.

Při kašli, abyste ho mohli uklidnit, můžete občas sát kus hlíny a na krk si dát jílové vody.

S adenoidy opláchnutí nosu jílovitou vodou ráno a večer má dobrý léčivý účinek. Za tímto účelem se do každé nosní dírky s konvenční pipetou odkape několik kapek hliněné vody. Měli byste také kloktat dvakrát denně studenou jílovou vodou.

S bronchitidou Provádí se 3týdenní léčba hlíny. V prvních dvou týdnech se denně aplikují jílovité pleťové vody o velikosti o něco větší než dlaň na plochu pod lopatkami 1krát denně po dobu 2–2,5 hodiny. Ve třetím týdnu se pod hrudní kost umístí na hrudník jílové mléko. Pro zvýšení terapeutického účinku, před vložením jílového mléka, se na vyznačená místa umístí obyčejné hořčičné omítky, které drží, dokud se neobjeví mírný pocit pálení.
Po 3-týdenním kurzu terapie jílu pro konečnou likvidaci bronchitidy by měl být prováděn týdenní cyklus příjmu jílu, přičemž 2x denně denně 1 čajová lžička jílového prášku na 1 šálek vody.

S alergickou bronchitidou spolu s hlavním ošetřením a požitím jílu je třeba v zadní části dovnitř umístit pleťové vody z hlíny: den - nad lopatkami na límcové oblasti, následující den - pod lopatkami, pokrývající oblast od spodního okraje ramene až po nejnižší žebro s mlékem. Průběh léčby je 2 týdny.
S alergickou rýmou Je vhodné umýt nos vodou z jílu. Do nosu je dostatek odkapávající jílovité vody, držet nos a několikrát naklánět hlavu dozadu a dopředu. Poté je třeba dobře vyfouknout nos a postup opakovat ještě dvakrát. Stejně tak může být hlína používána s obvyklými studenými nachlazeními: prochází 2–3 postupy.

S chladem Doporučuje se kombinovat jílové louhy s inhalacemi. Pro inhalaci připravte směs 10 g počátečního písmene, 25 g smrkových pupenů, 10 g listů eukalyptu, 25 g listů myrty a 10 g máty. Všechny tyto složky musí být rozdrceny a smíchány. Pak 1 lžíce. vložte lžíci této směsi do misky, přidejte vodu, přiveďte do varu a vařte 2 minuty. Nadechněte se nad nosem páry po dobu 10-15 minut. Inhalační 2-3 krát denně. Po každém vdechnutí byste měli ihned nasadit jílové vody na čelo, hrdlo a záda hlavy.

Při sinusitidě eryterapie se provádí podle následujícího schématu. V oblasti čelistních dutin položte hliněné lotiony o tloušťce přibližně 1 cm a pod očima můžete dávat pleťové vody. Pleťové vody se umísťují denně a udržují se 2 hodiny. Během sezení se může objevit silná bolest, která však musí být tolerována. Průběh léčby je 3 týdny.

S častým krvácením z nosu Můžete se jich zbavit. Musíte vzít stejné množství jílového prášku a žitné mouky, smíchat a naplnit vaše nozdry touto směsí. Je pravda, že to lze provést pouze v případě, že pacient je plnokrevný. V jiných případech je použití této metody nežádoucí, protože může vést k rozvoji slepoty, hluchoty nebo zánětu mozku.

Pokud krvácení způsobené těžkým zraněním nebo prudkým úderem, můžete ji zastavit, zatímco na zadní straně hlavy, čela, ramen a podbřišku přidávejte jílové vody. Kromě toho můžete také vstoupit do nozder bavlněné tampony navlhčené hliněnou vodou.

S ušním zánětem Doporučuje se dávat mléko na zadní stranu hlavy a za uši dát hadřík navlhčený v hliněné vodě. Pokud položíte krém na uši, je těžké použít zábaly. K tomu si vezměte polotekutý jílový roztok nebo jílovitou vodu, je dobré s ním namočit hadřík, a pak položte látku na bolavé ucho, zakryjte ho vlněným šátkem.

V jakékoliv formě a v jakémkoliv dávkování jílu se to nezpůsobí žádné poškození těla. Proto může být použit nejen pro léčbu existujících onemocnění, ale také pro prevenci. Jako profylaktické činidlo jsou zvláště vhodné jílové lázně. Připravují se ve výši 5-6 Art. lžíce hlinitého prášku v 1 litru teplé vody. Výsledná směs se zředí v lázni horké vody (teplota vody 40–45 ° C). Koupel by měla být napůl plná. Po koupeli není nutné tělo oplachovat, navzdory skutečnosti, že se bude cítit jako hliněný povlak. Ať účinek jílu trvá co nejdéle. Pravidelný příjem jílových lázní dobře posiluje tělo, chrání ho před infekcemi a podporuje omlazení.
Absorbuje a odstraňuje z těla veškeré nečistoty nahromaděné v něm, zejména hnis, vznikající při vývoji jakéhokoliv zánětlivého procesu.

Hlína by měla být používána pouze ve studené formě, v žádném případě se neohřívá. Pokud se aplikuje zvenčí, léčebný účinek tělesného kontaktu pacienta s chladnou jílem se zvýší. Nepoužívejte znovu použitou hlínu.

Margul řekl: 26.02.2007 17:54

Terapeutický účinek eryterapie se skládá z tepelných, mechanických a chemických složek.

Tepelné působení: při kontaktu s kůží jílová hmota ohřívá s následnou expanzí periferních nádob. Podporuje resorpci zánětlivých procesů, zvýšenou výživu a metabolismus, má antispasmodický účinek.

Mechanické působení: projevuje se tlakem jílové hmoty na kůži, což je dráždivý faktor, na který tělo reaguje aktivní reakcí.

Chemické působení: díky složení jílu obsahujícího soli různých prvků, oxidů železa, vápníku, hořčíku, křemíku, anhydridu kyseliny sírové, kyseliny uhličité a organických látek.

Kontraindikace: onemocnění kardiovaskulárního systému, štítné žlázy, tuberkulózy.
Zdroj: Gvozdenko P.A. "Příručka terapeutické kosmetologie"

Více Článků O Druhy Akné